Научно списание за образовни прашања

МЕТОДОЛОШКИ ПРИСТАП НА ОРГАНИЗАЦИОНИТЕ ФОРМИ НА РАБОТА ВО НАСТАВАТА ПО ФИЗИЧКО ОБРАЗОВАНИЕ

Ахмет МЕЏЕДОВИЌ, Бенида ПЉАЌИЌ, Менсур ХАМИДОВИЌ


ДРЖЕЊЕТО НА ТЕЛОТО ВО РИТМИЧКАТА ГИМНАСТИКА

Дарина ЗАХАРИЕВА


ВРЕДНОСТИТЕ НА МОТОРНИТЕ ПОСТИГНУВАЊA ВО СОГЛАСНОСТ СО СТАНДАРДНИТЕ НА КРАЈОТ НА ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

Енвер МЕЏЕДОВИЌ, Бенида ПЉАЌИЌ, Ахмет МЕЏЕДОВИЌ, Владимир МОМЧИЛОВИЌ


МОТОРНАТА ПИСМЕНОСТ СО ОСВРТ НА ФИЗИЧКАТА ПИСМЕНОСТ И ФУНДАМЕНТАЛНИТЕ МОТОРНИ СПОСОБНОСТИ КОИШТО СЕ ВЕЖБААТ ВО ФИЗИЧКИТЕ АКТИВНОСТИ

К. ТИРОУМОУРОУГАНЕ Марјан МАЛЦЕВ 


СПЕЦИФИЧНИ РАЗВОЈНИ ПЕРИОДИ ВО РАНИОТ ДЕТСКИ РАЗВОЈ

Марјан МАЛЦЕВ, Маја МАЛЦЕВА 


МОТОРНИТЕ СПОСОБНОСТИ НА МАШКИТЕ И ЖЕНСКИТЕ УЧЕНИЦИ ОД ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ ВО ОСНОВНО УЧИЛИШТЕ

Невенка ЗРЗНЕВИЌ, Вуко ЛАКУШИЌ 


ЕВИДЕНТИРАЊЕ НА ОДБРАНБЕНИТЕ АКЦИИ НА ЖЕНСКИТЕ ОДБОЈКАРСКИ ТИМОВИ

Нора ДЕДА 


ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ЗНАЕЊА И КОМПЕТЕНЦИИ НА НАСТАВНИЦИТЕ ПО ФИЗИЧКО ВОСПИТУВАЊЕ

Снежана ЈОВАНОВА-МИТКОВСКА 


ФИЗИЧКОТО И МУЗИЧКОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО РЕАЛИЗАЦИЈАТА НА ДЕТСКИТЕ ИГРИ КАЈ ПРЕДУЧИЛИШНИТЕ ДЕЦА

Владимир ТАЛЕВСКИ, Ивана ТЕМЕЛКОСКА 


МОТОРНИТЕ СПОСОБНОСТИ НА МАШКИТЕ И ЖЕНСКИТЕ УЧЕНИЦИ ОД ВТОРО ОДДЕЛЕНИЕ ВО ОСНОВНО УЧИЛИШТЕ

Вуко ЛАКУШИЌ Невенка ЗРЗНЕВИЌ 

 

ISSN 1857-7105 print

ISSN 2545-4307, on line

септември 2018
П В С T П С С
     
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Настани
  • No Events