Научно списание за образовни прашања

Почитувани автори!

Педагошкиот факултет „Св. Климент Охридски“ од Скопје објавува ПОВИК ЗА ТРУДОВИ за списанието Педагошка ревија.

Ве повикуваме да ги доставите вашите текстови со актуелни научно-стручни содржини, во кои што ќе понудите теоретски и емпириски погледи на различни образовни проблеми или научно-стручни елаборации на современи образовни практики.

Трудовите подлежат на меѓународна и анонимна рецензија.

Електронска пошта за доставување на трудовите: pedagoska.revija@gmail.com 

Повикот е отворен заклучно со 20 ноември 2018 г.

Срдечни поздрави од Уредувачкиот одбор на  Педагошка ревија

 

CALL FOR PAPERS

The Faculty of Pedagogy “St. Kliment Ohridski” in Skopje is announcing a call for papers for the Journal Pedagogical Magazine.

The Editorial board encourage you to send texts with innovative content, theoretical and empirical studies, as well as analyses and examples of modern educational practices.

In order to be published, the paper needs to meet the parameters given in the technical instructions for authors (in the attachment of this message).

The papers can be sent at the following e-mail: pedagoska.revija@gmail.com 

All submitted papers will pass an international and anonymous review.

The deadline for submission of papers is November 20, 2018.

Best wishes,
THE EDITORIAL BOARD OF THE JOURNAL PEDAGOGICAL MAGAZINE

4 Attachments

INSTRUCTION FOR THE AUTHORS

STATEMENT

Упатство за авторите

Изјава

 

ISSN 1857-7105 print

ISSN 2545-4307, on line
CALL FOR PAPERS

јули 2019
П В С T П С С
     
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Настани
  • No Events